به قول ماکسیم گورکی:
«تنها مادران میتوانند به آینده فکر کنند، چون آنها آینده را با تولد فرزندانشان ساختهاند.»
بله، همه مادرها با شروع ماه نهم بارداری آماده رفتن به بیمارستان و به دنیا آوردن فرزندشان هستند. در حالت ایدهآل باید تا هفته 36 یا 37 بارداری، لوازم مورد نیاز بیمارستان برای نوزاد و مادر تجمیع شود. آمدن دختر یا پسر جدید شما هیجان و شادی زیادی به همراه دارد. همچنین پروسه زایمان میتواند با تنشها و اضطرابهایی همراه باشد. بنابراین تاکید میکنیم بهتر است اقلام و لوازم مورد نیاز بیمارستان برای نوزاد و مادر به صورت لیست تهیه گردد.
علاوه بر لیست ساک نوزاد و مادر، یک چک لیست از لوازم ضروری، که باید قبل از به دنیا آمدن نوزاد داشته باشید را برایتان تهیه تدوین کردهایم. ضمن اینکه پدرها را نیز نباید فراموش کنیم. برای آنها هم اقلامی را که احتیاج خواهد بود لیست کردهایم.
به طور کل در این مقاله به تمام چیزی که مادر و نوزاد در روز زایمان و در بیمارستان به آن نیازمندند پرداختهایم. بهتر است تمام چک لیستهایی که پیش از این برای بیمارستان داشتهاید را فراموش کنید. همین امروز کاغذ و قلم بردارید و از لیست مهمترین لوازم مورد نیاز بیمارستان برای نوزاد و مادر یک رونوشت تهیه کنید. آینده نگر باشید. این یادداشت حاوی کاملترین لیست ساک نوزاد و مادر برای بردن به بیمارستان است.
لوازم مخصوص مادر برای بیمارستان
لیست ساک مادر به اندازه لیست ساک نوزاد مهم است. بهتر است قبل روز زایمان، از بیمارستان در مورد وسایلی که ممکن است در اختیار شما قرار دهد سوال کنید. در این صورت موارد اضافی را حذف میکنید. و ساک سبکتری با خود به بیمارستان خواهید برد. (در همین رابطه: ۸ چک لیست کامل از اقلام و وسایل ضروری قبل از تولد نوزاد) معمولا روپوش یا کاور، دمپایی، لباس زیر یکبار مصرف و لوازم بهداشتی اولیه را برخی بیمارستانها عرضه میکنند. البته این انتخاب شماست که بخواهید همین موارد را هم از بیمارستان دریافت کنید یا خود اقدام به بردن آنها کنید.
احتمالا داشتن لباس راحتی (لباس خواب) شخصی ترجیح مناسبتری است. یقینا پروسه زایمان و روزهای اول پس از زایمان، اغلب بسیار سخت و طاقتفرسا است. بنابراین احتمالا نمیتوانید در انتخاب لباس خواب یا لباس زیر خاص خیلی سختگیرانه عمل کنید. بردن برخی از ملزومات را در نظر داشته باشید، از جمله:
- کارت بیمه و دفترچه بیمه درمان
- کارتهای بانکی
- مدارک و آزمایشهای پزشکی
- لباس خواب و راحتی(ترجیحا بلند)
- دمپایی
- سوتین مناسب
- پد سینه
- کرم نوک پستان (اگر قصد شیردهی دارید حتما به کارتان میآید!)
- چند جفت جوراب
- چند دست لباس زیر
- مسواک و خمیر دندان
- برس مو
- دستمال مرطوب
- لوسیون و دئودورانت
- بالم لب (معمولا لبها به دلیل محیط بیمارستان و پروسه زایمان خشک میشوند.)
- آبنبات (مکیدن آبنباتهای بدون قند از خشکی دهان جلوگیری میکنند.)
- دوربین و شارژر
- تلفن همراه و شارژر
- لباسهای راحت برای برگشت به خانه
- نوار بهداشتی (بهتر است برند مخصوصی که همیشه از آن استفاده میکردید را تهیه کنید. برخی از خانمها معتقدند که پوشکهای بزرگسال در شرایط بعد از زایمان و میزان خونریزی راحتتر بوده و و احساس امنیت بیشتری دارد.)
- شیردوش (ممکن است مجبور به استفاده از آن شوید.)
- وسایلی که به شما آرامش میدهند. (شنیدن یک موسیقی به خصوص، خواندن کتاب مورد علاقه و یا یک دستبند، تسبیح، یک کارت پستال یا هر چیز که به آن علاقمندید و باعث آرامش شماست.)
لوازم مورد نیاز بیمارستان برای نوزاد در یک لیست
به این موضوع حتما توجه کنید: «قرار نیست تمام سیسمونی نوزاد را با خود به بیمارستان ببرید!» تنها به بردن وسایلی اکتفا کنید که در روز بیمارستان و بدو تولد نوزاد ضروری است. دوروبرتان را اصلا شلوغ نکنید. این چک لیست حاوی اقلامیست از جمله:
- لباس مناسب نوزاد
لباسهای صد در صد پنبه و نرم برای نوزاد به همراه داشته باشید. کودک بلافاصله بعد از تولد به لباسهای مناسب نیاز دارد. فقط از برندهایی خرید کنید که متریال تولید آنها از پارچههای باکیفیت و ضد حساسیت است. در همین رابطه بخوانید: ۱۱ مدل لباس مناسب برای نوزاد تازه متولد که باید با آنها آشنا شوید. پوست نوزادان در هنگام تولد بسیار حساس بوده و در معرض آسیب جدی است.
- لباس رفتن به خانه
دو لباس و با دو سایز متفاوت بردارید. شما هنوز نمیدانید سایز دقیق نوزادتان چیست. یک لباس با سایز new born و یکی سایز 0-3 ماه انتخاب کنید.
- کلاه و جوراب
کلاه و جوراب از اساسیترین لوازم مورد نیاز بیمارستان برای نوزاد است. حتما برای رفتن به خانه و در محیط بیمارستان به آن نیاز پیدا میکنید. کلاه نوزادی از واجبات است مخصوصا اگر هوا کمی سرد باشد.
- شیشه شیر
چه قصد شیردهی دارید و چه بخواهید از شیرخشک استفاده کنید، حتما دو نوع شیشه شیر در ساک بیمارستان نوزاد داشته باشید.
- پوشک
پوشک یکی از مهمترین لوازم مورد نیاز بیمارستان برای نوزاد است. پوشک مناسبی که برای نوزاد خریداری کردهاید حتما به همراه ببرید.
- دستمال مرطوب
از کسی که به عنوان مراقب همراه شماست بخواهید، پاهای نوزاد را بعد از تعویض پوشک با دستمال مرطوب پاک کند. حتی میتوانید برای تمیز کردن پوست دیگر نواحی نوزاد هم از دستمال مرطوب در بیمارستان استفاده کنید.
- پتوی نوزادی
در بدو تولد نوزاد، از همراهان شما پتویی برای گرم نگه داشتن و پیچیدن نوزاد در آن خواهند خواست. پتوی نوزادی یکی از مهمترین لوازم مورد نیاز بیمارستان برای نوزاد است. پتویی انتخاب کنید که نرم و لطیف بوده و نوزاد را گرم نگه دارد.
- دست پیچ، پارچه قنداق
نوزادان تازه متولد شده دوست دارند فضایی مانند رحم مادر را تجربه کنند. برای فراهم کردن محیط امن، میتوانید او را در یک پارچه قنداق نرم و پنبهای،خیلی آرام بپیچید.
- شامپو و لوسیون بدن
اگر قصد دارید اولین حمام نوزاد را در محیط بیمارستان تجربه کنید، حتما لوسیون و شامپوی مخصوصی که برای کودک خریدهاید را همراه داشته باشید.
پدرها به چه چیزی نیاز دارند؟
بالاخره بعد از تکمیل و فراهم کردن لوازم مورد نیاز بیمارستان برای نوزاد، نوبتی هم باشد نوبت پدرهاست که متقابلا زحمت و استرس فراوانی را تحمل می کنند. از آنجایی که احتمالا هر دوی شما مجبورید یک شب را در بیمارستان بگذرانید (خصوصا وقتی زایمانتان از نوع سزارین باشد)، برخی از وسایل ضروری برای پدرها در یک ساک جداگانه ایده بدی بنظر نمیرسد. مواردی شامل:
- مدارک شناسایی
- تلفن همراه و شارژر
- چند دست لباس برای تعویض
- مسواک و دئودورانت
- تنقلات
- مجله یا کتابی برای سرگرمی
- داروهای روتین روزانه (در صورت استفاده)
حرف آخر
تهیه لیست ساک مادر و لوازم مورد نیاز بیمارستان برای نوزاد یک ضرورت است. البته که احتمال دارد برخی از آنها به کارتان نیاید. اما مهم است که همه موارد را همراه خود داشته باشید. هیجان تولد نوزاد، ممکن است باعث شود برخی موارد مهم را از یاد ببرید. (در همین رابطه بد نیست مروری داشته باشید بر راهنمای انتخاب، بررسی نکات مهم لباس کودک) پس تا قبل از رسیدن موعد زایمان، ساک بیمارستان مادر و نوزاد را آماده کنید.
درباره علائم شروع زایمان تحقیق کنید. دیدن ترشحات یا پاره شدن کیسه آبی نشانههای خوبی هستند. همینطور توجه به انقباضات و قویتر یا طولانیتر شدن آنها نشانههای مهمی به شمار میروند. اگر هم زایمان سزارین را انتخاب کردهاید، به راحتی و در تاریخی که پزشک داده است به بیمارستان مراجعه خواهید کرد. نگران چیزی نباشید. قرار است آینده را با فرزند دلبندتان بسازید!
برای مطالعه و دریافت راهنمای کاملتر در خصوص این موضوع میتوانید مروری بر صفحه اختصاصی راهنمای نوزادی داشته باشید.
پینوشت مطلب:
- این یادداشت با برداشتی از مقالهای با عنوان Hospital Bag Checklist: What to Pack in Hospital Bag (که پیشتر در نشریه اینترنتی thebump.com منتشر شده) توسط تیم تحریریه بیسیسی مگ تدوین و ترجمه شده است.
- بیسیسی مگ ژورنالی برای مادران و کودکان است که مستقیما با رویکرد حمایت از مخاطبان و همراهان و همچنین اطلاعرسانی، با اتکا بر منابع معتبر و به پشتوانه سیاستهای مراقبتی برند بیسیسی منتشر میگردد. لازم به ذکر است که هیچ یک از مطالب یا مقالات بیسیسی مگ جایگزین مشاوره یا نظر مستقیم پزشک متخصص نخواهد بود. بنابراین همواره مشورت با پزشک را اولویت خود قرار دهید.
مطلب بسیار خوبی بود. کامل و کاربردی. خوشحال میشیم به مجله ما هم سری بزنید. شاید مطالبی داشته باشیم که براتون مفید واقع بشه.